Naturalne aromaty do ciasta i deserów
Dziś zrobiłam naturalne aromaty do ciasta....jeden cytrynowy, a drugi pomarańczowy.
Moja babcia robiła zawsze kandyzowane skórki z pomarańczy albo cytryny.... ja nie lubię takich skórek... zawsze je wydłubywałam 😁
Dlatego ja robię aromat ze skórek inaczej.
Ścieram skórki z pomarańczy albo z cytryny.... podsuszam w piekarniku.... potem mielę w młynku na proszek i jeszcze podsuszam ....popatrzcie jakie mają kolorki:
Specjalnie kupiłam pomarańcze i cytryny eko......jeśli chcemy coś robić ze skórką tych owoców to najlepiej by były takie niepryskane i niewoskowane.
W całym domu pachnie cytrusami 😊
Potem już tylko do słoiczków przesypać.....
..... i mamy gotowe aromaty.....jeśli chcemy nadać potrawom cytrusowy aromat to można zawsze odrobinę dodać do ciasta... albo do jakiegoś deseru i nie używać sztucznych olejków do ciasta.
Moja babcia robiła zawsze kandyzowane skórki z pomarańczy albo cytryny.... ja nie lubię takich skórek... zawsze je wydłubywałam 😁
Dlatego ja robię aromat ze skórek inaczej.
Ścieram skórki z pomarańczy albo z cytryny.... podsuszam w piekarniku.... potem mielę w młynku na proszek i jeszcze podsuszam ....popatrzcie jakie mają kolorki:
Specjalnie kupiłam pomarańcze i cytryny eko......jeśli chcemy coś robić ze skórką tych owoców to najlepiej by były takie niepryskane i niewoskowane.
W całym domu pachnie cytrusami 😊
Potem już tylko do słoiczków przesypać.....
..... i mamy gotowe aromaty.....jeśli chcemy nadać potrawom cytrusowy aromat to można zawsze odrobinę dodać do ciasta... albo do jakiegoś deseru i nie używać sztucznych olejków do ciasta.
Komentarze
Prześlij komentarz